Henning Mankell: Het graf

Titel: Het graf
Oorspronkelijke titel: Händelse om hösten, 2004
Vertaald uit het Zweeds door: Janny Middelbeek-Oortgiesen
Genre: thriller
Uitgever: CPNB, 2004
ISBN13: 978-90-5965-002-2ISBN: 9789059650022


Flaptekst / Beschrijving

De grote populariteit van Henning Mankell in de Lage Landen was in 2004 reden voor de CPNB, de organisatie die in Nederland collectieve promotie voor het boek verzorgt, om hem te vragen het geschenk voor de Maand van het Spannende Boek 2004 te schrijven.

Henning Mankell schreef voor deze geschenkuitgave een nieuw Wallander-verhaal. In Het graf, zoals het boek heet, bezoekt Kurt Wallander een huis op het platteland van Zuid-Zweden dat hij van plan is te kopen. Zijn dochter Linda woont tijdelijk bij hem in zijn flat in de Mariagatan - zoals in Voor de vorst beschreven - en Kurt wil eindelijk weleens de stad achter zich laten. Het huis heeft beslist een opknapbeurt nodig, maar het heeft een grote tuin en er is een prachtig uitzicht. Terwijl Wallander door de tuin dwaalt, struikelt hij. Eerst schenkt hij geen aandacht aan het voorval. Pas als hij weer wil wegrijden, vraagt hij zich af waarover hij nu eigenlijk gestruikeld is. Hij loopt nogmaals de tuin in en stuit daar op de botten van een mensenhand. Dat is het begin van een onderzoek dat hem naar de periode van de Tweede Wereldoorlog voert.

In Het graf passeert ook de jonge rechercheur Stefan Lindman, de hoofdpersoon uit de misdaadroman De terugkeer van de dansleraar


Colofon