Kerstin Ekman: Een stad van licht

Titel: Een stad van licht
Oorspronkelijke titel: En stad av ljus, 1983
Vertaald uit het Zweeds door: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel
Genre: roman
Uitgever: Bert Bakker, 1999
ISBN:


Flaptekst / Beschrijving

Ann-Marie, een vrouw van middelbare leeftijd, is alleen overgebleven na het overlijden van haar vader. In het huis dat zij heeft geërfd, overdenkt zij haar leven met haar vader Henning - een bijzondere man die door niemand werd begrepen behalve misschien door zijn dochter. Zo is Een stad van licht een intieme roman over een vader-dochterverhouding, maar vooral een roman over de liefde, in ongewone, aangrijpende en schokkende vormen.

Dit is het vierde en laatste deel van het vierluik. 'Ik wilde de toestand van vrouwen zo nauwgezet mogelijk beschrijven, wilde laten zien hoe vrouwen meehielpen met bouwen aan een maatschappij zonder er aandeel in te krijgen,' verklaarde Kerstin Ekman in NRC Handelsblad over haar romans over het leven van vrouwen in het Zweedse stadje Katrinaholm.

Het boek vormt samen met onderstaande boeken een vierluik waarin Kerstin Ekman de ontwikkeling schildert van het Zweedse stadje Katarineholm vanaf het einde van de negentiende eeuw tot in de jaren zeventig van onze eeuw.


over ons