Håkan Östlundh: De man op de bodem

Titel: De man op de bodem
Oorspronkelijke titel: Laglöst land, 2012
Vertaald uit het Zweeds door: Ron Bezemer
Genre: thriller
Uitgever: De Rode Kamer, 2013
ISBN13: 978-94-91259-90-6ISBN: 9789491259906


Flaptekst / Beschrijving

Drugs verkopen via internet lijkt een lucratieve business waarmee Viktor en Rafael op eenvoudige wijze al twee miljoen hebben vergaard. Dat geld hebben ze veilig op een buitenlandse rekening gestald waar men de clientèle geen lastige vragen stelt. Maar als op zekere dag een handlanger, die voor hen de gesmokkelde amfetamine aan land moet brengen, niet komt opdagen, verandert het uitzicht op een zorgeloos leventje in een nachtmerrie.

In diezelfde periode worden inspecteur Fredrik Broman en zijn collega's van de afdeling geweldsmisdrijven ingeschakeld om een moordenaar te vinden van een employé van het waterleidingbedrijf. Het lichaam van de man wordt aangetroffen op de bodem van een watertoren en het is voor iedereen een raadsel hoe hij daar terecht is gekomen.

De twee verhaallijnen kruisen elkaar op het moment dat het vredige eiland Gotland wordt opgeschrikt door een nieuwe golf van geweld. Is er sprake van een afrekening in het criminele circuit?

De man op de bodem is een aangrijpende en spannende roman over het verlangen zich te ontdoen van knellende banden uit het verleden en een nieuw leven te beginnen - ongeacht de prijs.


Colofon