Unni Lindell: Honingval

Titel: Honingval
Oorspronkelijke titel: Honningfellen, 2007
Vertaald uit het Noors door: Femmigje Andersen-Sijtsma
Genre: thriller
Uitgever: Q, 2008
ISBN13: 978-90-214-3315-8ISBN: 9789021433158


Flaptekst / Beschrijving

De zevenjarige Patrick Øye neemt op zijn route van school naar huis vaak de verboden weg door een dichtbegroeid park. Vanmiddag is hij niet thuisgekomen.
Elna Druzika, een jonge cateringmedewerkster, is vandaag niet op haar werk verschenen. Ze blijkt te zijn doodgereden op een industrieterrein, maar heeft verwondingen die niet door de aanrijding kunnen zijn veroorzaakt.
Een onderzoek wordt ingesteld en inspecteur Cato Isaksen wordt op de zaak gezet. Al snel wordt duidelijk dat de verdwijning van Patrick en de moord op Elna samenhangen.
Cato Isaksen is dus terug – en hoe! In deze sociaal bewogen thriller is niets wat het lijkt te zijn en valt de lezer van de ene verbazing in de andere.

Unni Lindell (1957) woont en werkt in Oslo. Haar serie rond insepecteur Cato Isaksen werd in meer dan tien talen vertaald, is diverse keren bekroond en wordt op dit moment verfilmd. In Nederland en Vlaanderen neemt Lindells toch al aanzienlijke lezerspubliek dankzij de zeer positieve recensies nog steeds spectaculair in omvang toe.


over ons