Hanne-Vibeke Holst: Het echte leven

Titel: Het echte leven
Oorspronkelijke titel: Det virkelige liv, 1994
Vertaald uit het Deens door: Edith Koenders

Uitgever: Archipel, 1999
ISBN13: 978-90-295-2165-9ISBN: 9789029521659


Flaptekst / Beschrijving

Als hoogzwangere vrouw is Therese, een gedreven journaliste bij het tv-journaal, nog dolgelukkig: het heeft er alle schijn van dat zij in haar wijde omgeving de enige vrouw is die erin zal slagen om kind en carrière op een gezonde manier met elkaar te combineren. Dankzij Paul, haar vriend. Maar als het kind er eenmaal is en Paul onverhoopt kiest voor een baan in een andere stad, begint het fundament onder haar voeten te wankelen. Het moederschap brengt haar niet wat zij ervan had verwacht.

Op een dag krijgt Therese onverwacht een brief van haar vader, die spoorloos verdween toen zij twaalf was. Tijdens een verrassingsfeestje ter ere van haar dertigste verjaardag weet Therese ineens wat haar te doen staat: haar vader opzoeken. Daarmee begint voor haar ook de vraag naar de ware zin van het leven.

Een ontroerende roman over de verwachtingen van het leven en onvoorwaardelijke trouw aan jezelf.

Hanne-Vibeke Holst heeft een grote naam opgebouwd in Denemarken. Haar romans behalen internationaal ongekend hoge verkoopcijfers. Het echte leven is na Therese's tweestrijd (1998) de tweede roman van Holst die bij Archipel verschijnt.

* Therese's tweestrijd zal alle vrouwen die worstelen met de ongelijke strijd tussen een privé-leven en een beroepscarrière - en de mannen in hun leven -wel even laten slikken en schrikken. [... ] Een absolute aanrader. - NIEUWSBLAD


over ons