Anna Jansson: Midwinteroffer

Titel: Midwinteroffer
Oorspronkelijke titel: Stum sitter guden, 2000
Vertaald uit het Zweeds door: Tineke Jorissen-Wedzinga
Genre: thriller
Uitgever: Van Buuren, 2003
ISBN13: 978-90-5695-162-7ISBN: 9789056951627

Heruitgave 2005 door de Geus ISBN 90-445-0812-1


Flaptekst / Beschrijving

Brigadier Maria Wern weet zich geen raad met de bestialiteit die zij tegenkomt. Negen jaar geleden is in Uppsala een vergelijkbare moord gepleegd. Is er een verband? Dankzij Maria's strijd en haar doorzettingsvermogen ontstaat geleidelijk een beeld van de dader - een mens, teleurgesteld en vernederd tot het punt waarop de werkelijkheid plaats maakt voor waanzin. Maar het wordt een strijd waarbij Maria bijna alles verliest wat haar dierbaar is.

Flaptekst uitgave De Geus:
Op een prehistorische offerplaats hangt een dode man in een boom. Met naast hem acht dode dieren van het mannelijk geslacht. Het rituele karakter van de moord laat inspecteur Maria Wern niet los. Ze ontdekt dat er jaren geleden een vergelijkbare moord is gepleegd. Maar de dader daarvan is kort daarna om het leven gekomen bij een auto-ongelukā€¦

De Vrij Nederland Detective & Thrillergids 2006 gaf Midwinteroffer evenals Doodskruid twee sterren. "Dankzij Maria's doorzettingsvermogen komt geleidelijk de dader in beeld. Een kwaliteit waarmee hopelijk ook de lezer behept is. Want zonder die eigenschap kun je de strijd met de stroeve zinnen niet aanbinden." (p48)


over ons