Kjell Ola Dahl: De vrouw in plastic

Titel: De vrouw in plastic
Oorspronkelijke titel: Kvinnen i plast, 2010
Vertaald uit het Noors door: Carla Joustra
Genre: thriller
Uitgever: Bruna, 2011
ISBN13: 978-90-229-9923-3ISBN: 9789022999233


Flaptekst / Beschrijving

Tijdens een hete zomer in Oslo wordt in een vuilniscontainer het stoffelijk overschot van Veronika Undset gevonden. Inspecteur Frank Frølich heeft Veronika de afgelopen dagen meerdere keren ontmoet. Nu is ze vermoord, en is haar dode lichaam in plastic verpakt...

De eerste keer dat inspecteur Frank Frølich de nu dode Veronika Undset ontmoette, was toen hij haar aanhield met vijf gram cocaïne in haar bezit. De tweede keer was tijdens een feest van een oude jeudvriend: die bleek met Veronika verloofd te zijn. De derde ontmoeting vond plaats op het kantoor van Veronika's schoonmaakbedrijf. Diverse klanten van Veronika waren namelijk de afgelopen tijd slachtoffer geworden van een inbraak.

Bovendien werd Veronika zelf gestalkt door haar buurman Sivert Almeli, die nu als verdachte wordt aangemerkt. Een tweede verdachte is Erik Valeur, Veronika's psycholoog, die enkele jaren geleden ook al getuige was in het onderzoek naar de moord op een jong meisje in het noorden van Noorwegen.

De zaak neemt echter nóg een andere wending wanneer er een tweede moord wordt gepleegd. Frølichs oude collega Gunnarstranda vindt Sivert Almeli met doorgesneden keel in de kelder van het flatgebouw waar hij woont. Wie is de moordenaar?

Recensies


over ons