Start >Start > boek

Erik Axl Sund: Lichamen van glas

Erik Axl Sund: Lichamen van glas

Titel: Lichamen van glas
Oorspronkelijke titel: Glaskroppar (Svart Melankoli del 1), 2014
Vertaald uit het Zweeds door: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel
Genre: thriller
Uitgever: Cargo, 2016
ISBN13: 978-9023496137

Flaptekst / Beschrijving

Zweden wordt overspoeld door een golf van zelfmoorden. Hoofdinspecteur Jens Hurtig is belast met het onderzoek naar de zelfmoordenaars en ontdekt dat deze jonge mensen een fascinatie voor een obscure rockband deelden. Wanneer ook enkele moorden gerelateerd blijken te zijn aan de zelfmoordgolf, wordt de druk van het onderzoek opgevoerd. Hurtig ontdekt een verband dat angstaanjagender is dan hij ooit had kunnen bedenken.
Lichamen van glas voert de lezer via de levens van kwetsbare personages mee tot in de donkerste hoeken van de menselijke psyche.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon