Start >Start > boek

Suzanne Staun: Blauwe zee

Suzanne Staun: Blauwe zee

Titel: Blauwe zee
Oorspronkelijke titel: Blå hav, 2001
Vertaald uit het Deens door: Ingrid Hilwerda
Genre: thriller
Uitgever: Signatuur, 2004
ISBN10: 9056720929

Flaptekst / Beschrijving

Janna Monsor wordt al jarenlang getiranniseerd door haar ziekelijk jaloerse echtgenoot. Als ze ontdekt dat hij ook hun twee dochters geterroriseerd heeft, besluit ze hem te vermoorden. Dieper kan ik niet zinken, denkt ze na de moord en haar daaropvolgende vrijspraak. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Maar Janna heeft het mis. Ze zal moeten leren om nog dieper te zinken, als een anker zonder ketting.

Blauwe zee steekt psychologisch perfect in elkaar en verbindt humor en spanning op een unieke manier.

Susanne Staun (1957) begon het met schrijven van thrillers omdat ze zich zo over een collega opwond dat zij in haar fantasie allerlei manieren bedacht om hem om zeep te helpen. Blauwe zee is haar debuut in het Nederlands. Stauns boeken zijn in meerdere talen vertaald en werden al met verschillende prijzen bekroond.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon