Start >Start > boek

Anne Holt: Hittegolf

Anne Holt: Hittegolf

Titel: Hittegolf
Oorspronkelijke titel: Salige er de som tørster, 1994
Vertaald uit het Noors door: Annemarie Smit
Genre: thriller
Uitgever: Archipel, 1998
ISBN10: 9029521473

Flaptekst / Beschrijving

Tijdens een buitengewoon warm voorjaar wordt de politie van Oslo opgeschrikt door een ware misdaadgolf. Hanne Wilhelmsen, de opmerkelijke rechercheur op haar roze Harley Davidson, werkt samen met haar collega Håkon Sand aan een zaak waarbij bijna iedere zaterdag ergens een grote plas bloed wordt aangetroffen maar het lijk spoorloos is.

De politie staat voor een raadsel, zeker als erop een bepaalde zaterdag geen bloedbad blijkt te hebben plaatsgevonden. Wanneer de jonge Noorse Kristine hetslachtoffer van een verkrachting wordt, dreigt haar woedende vader een levensgevaarlijke concurrent te worden voor Hanne Wilhelmsen.

Recensies

Willy Wielek (23-01-1999), Wat betekenen de nummers in bloed geschreven?. Trouw

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon