Inger Wolf: Vorst en as

Titel: Vorst en as
Oorspronkelijke titel: Frost og aske, 2008
Vertaald uit het Deens door: Ingrid Hilwerda en Kim Snoeijing
Genre: thriller
Uitgever: Anthos, 2009
ISBN13: 978-90-414-1419-9ISBN: 9789041414199


Flaptekst / Beschrijving

Vorst en as is de tweede thriller over hoofddetective Daniel Trokic en de kleurrijke IT-specialiste Lisa Kornelius, en speelt zich af in een klein dorp nabij het Deense Århus. De zevenjarige Lukas Mørk wordt tijdens een sneeuwstorm dood gevonden in een beek. Hij is gewurgd met een vislijn en zijn lichaam zit onder de brandwonden. Het politieonderzoek wijst verschillende verdachten aan: van een oudere man met een geheimzinnige achtergrond tot een jonge knaap met een slecht geweten.

Gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden duiken op, waarbij kinderporno en pedofilie een belangrijke rol spelen. Inger Wolf geeft een inkijkje in de duistere aspecten van de menselijke ziel en weet de lezer voortdurend op het verkeerde been te zetten.

Wolf maakte eerder grote indruk met Zwarte nazomer en voldoet in haar tweede thriller aan de hooggespannen verwachtingen. Vorst en as ontstijgt het genre van de ‘gewone’ thriller: het is een psychologische thriller die alle elementen bevat die men mag verwachten: moord, intrige, spanning en sensatie.


over ons