Start >Start > boek

Inger Wolf: Zwarte nazomer

Inger Wolf: Zwarte nazomer

Titel: Zwarte nazomer
Oorspronkelijke titel: Sort sensommer, 2006
Vertaald uit het Deens door: Lars Zwemmer
Genre: thriller
Uitgever: Anthos, 2008
ISBN13: 978-9041412331

Flaptekst / Beschrijving

Een septemberochtend in de Deense provinciestad Århus. In een park wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden. Op haar borst ligt een boeket gedroogde bloemen. De vrouw heet Anna Kiehl, ze is moeder van een zoontje van drie en studeerde antropologie. Waarnemend hoofdrechercheur Daniel Trokic, een introverte vrijgezel met een Kroatische achtergrond, en zijn kleurrijke partner, computerexpert Lisa Kornelius, worden belast met het onderzoek naar de moord. Anna's dood blijkt in verband te staan met de verdwijning van een vooraanstaand onderzoeker die op het spoor is gekomen van antidepressiva zonder bijwerkingen. Als er nog meer lijken worden aangetroffen, neemt de spanning toe, net als de druk op Trokic en Kornelius om de moordenaar te vinden. Die blijkt dichterbij dan zij denken... Zwarte nazomer is een overdonderend thrillerdebuut dat zich kenmerkt door een hoog tempo en vlijmscherpe dialogen. Een uiterst geslaagde Deense misdaadroman, voor de liefhebbers van Scandinavische psychologische thrillers.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon