Maria Trolle: Hoger! Hoger!

Titel: Hoger! Hoger!
Oorspronkelijke titel: Uppåt! Uppåt!, 2019

Genre: prentenboek
Uitgever: , 2019
ISBN13: 978-90-453-2464-7ISBN: 9789045324647


Flaptekst / Beschrijving

Plotseling kwam er een sterke windvlaag langs en zwaaide de paardenbloem waarop het rupsje zat verontrustend heen en weer. Op het laatste moment greep ze een zaadje van de bloem vast en vloog ermee weg.

'Hoera,' riep de rups. 'Nu gaat het gebeuren!'

'Ka-boem!' Klonk de donder plotseling door de lucht en de rups kreeg een plensbui over zich heen. Het zaadje dat haar meevoer, dook kletsnat snel op de grond af.

Ze landde met een crash, precies in haar oude huis.

Typisch, dacht de rups. Ze wilde snel de teleurstelling vergeten en ging liggen om te slapen. Maar hoe ze het ook probeerde, de slaap kwam niet. Er klopte iets niet. 'Morgen...' mompelde ze en zonk in een vredige slaap.

Hoger! Hoger! is het verhaal van een volhardend rupsje dat steeds hoger wil klimmen. Ze wil zien wat er boven die bloemen is en het liefst zou ze erboven wegvliegen. Ze moet geduldig zijn, want de oplossing komt misschien wel vanzelf!

Dit prentenboek is prachtig rijkelijk geïllustreerd door Maria Trolle, de beroemde tekenaar van kleurboeken voor volwassenen. Trolles kleurrijke, gedetailleerde platen nemen je gemakkelijk mee naar haar fictieve wereld.


over ons