Elsebeth Egholm: Bloedband

Titel: Bloedband
Oorspronkelijke titel: Personskade, 2005
Vertaald uit het Deens door: Lucy Pijttersen en Ingrid Hilwerda
Genre: thriller
Uitgever: Prometheus, 2009
ISBN13: 978-90-446-1212-7ISBN: 9789044612127

oorspronkelijke werktitel was Persoonlijke schade


Flaptekst / Beschrijving

Het is nazomer en de hitte is niet te harden, als Dicte Svendsen en haar vriend laat in de nacht in de haven van Århus aankomen. Er heerst chaos. Overal politie. Er is versterking gevraagd en alles lijkt te wijzen op de zoveelste botsing tussen allochtonen en ordehandhavers. Maar als een jonge allochtoon het lijk van een naakte vrouw vindt achter een container, krijgt de tot het uiterste gespannen sfeer een onverwachte wending.
Wie is de vermoorde, blonde vrouw in de haven? En waar is het kind dat ze droeg, voordat ze doodbloedde door de op het eerste gezicht professioneel uitgevoerde keizerssnee? Rechercheur John Wagner wordt bij de zaak betrokken, terwijl politie en allochtonen elkaar de oorlog verklaren in een buitenwijk van Århus.
Thuis moet Dicte haar eigen gevecht leveren: haar vriend Bo gaat naar Irak om daar een reportage te maken en haar dochter heeft alleen oog voor haar vriendje, een jonge allochtone medicijnenstudent.

Bloedband is een fascinerende en vooral razend spannende thriller uit Scandinavië.

Elsebeth Egholm (1960) profileert zich sinds enkele jaren als de vaandeldraagster van de Deense misdaadroman. Eerder schreef ze het boek Naaste familie.


over ons