Start >Start > boek

Mons Kallentöft: Aardschok

Mons Kallentöft: Aardschok

Titel: Aardschok
Oorspronkelijke titel: Jordstorm, 2015
Vertaald uit het Zweeds door: Neeltje Wiersma
Genre: thriller
Uitgever: Xander, 2015
ISBN13: 978-9401604567

Flaptekst / Beschrijving

Een voormalig Zweeds democraat wordt op een ochtend in mei dood gevonden. Wanneer blijkt dat de zestienjarige Nadja Lundin op dezelfde avond is verdwenen, kan het niet anders dan dat de zaken met elkaar te maken hebben. Malin Fors realiseert zich dat de dader een spel speelt en dat er meer moorden zullen volgen. Lukt het hen om Nadja Lundin te redden? Aardschok is een nieuw deel in de succesvolle serie over inspecteur Malin Fors.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon