Start >Start > boek

Christina Björk: Ridders en draken

Christina Björk: Ridders en draken

Titel: Ridders en draken
Oorspronkelijke titel: Riddare och drakar, 2013
Vertaald uit het Zweeds door: Femke Muller
Genre: kinderboek
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, 2014
ISBN13: 978-9089671608

Flaptekst / Beschrijving

Arthur, Parsival, Tristan, Siegfried - ridders zijn over het algemeen geliefde, fascinerende personages uit oude verhalen. Maar bijna elke ridder die wij kennen heeft wel spannende avonturen beleefd, die lezers van alle leeftijden weten te betoveren. Voor jonge kinderen is er nu een verzameling van zeven onweerstaanbare ridderverhalen van Christina Bj?rk, over evenzovele ridders. En over zeven draken natuurlijk! De schitterende tekeningen zijn van Eva Eriksson. Christina Bjork en Eva Eriksson maakten eerder het zeer succesvolle prentenboek Prinsessen en Draken.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon