Start >Start > boek

Åsa Hellberg: Vriendinnen voor altijd

Åsa Hellberg: Vriendinnen voor altijd

Titel: Vriendinnen voor altijd
Oorspronkelijke titel: Sonjas sista vilja, 2012
Vertaald uit het Zweeds door: Bianca Cornelissen
Genre: roman
Uitgever: Boekerij, 2013
ISBN13: 978-9022568460

Flaptekst / Beschrijving

Als Sonja onverwacht overlijdt, ontdekken haar drie beste vriendinnen Susanne, Rebecka en Maggan dat ze haar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Hun vriendin laat héél erg veel geld aan hen na, maar ze krijgen het pas als ze de opdrachten uitvoeren die Sonja voor hen bedacht heeft.

Sonja heeft namelijk grootse plannen voor de drie vrouwen. Hun leven wordt helemaal op zijn kop gezet: Rebecka wordt naar Mallorca gestuurd om met een Zweedse architect een huis in te richten, Maggan naar Parijs om een boek te schrijven en Susanne zal in London een hotel gaan runnen.

Zal het de vriendinnen lukken om door Sonja’s plannen weer te gaan genieten van het leven en hun grote liefde te vinden?

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon