Start >Start > boek

Dan Höjer: Het vrolijke vaginaboekje

Dan Höjer: Het vrolijke vaginaboekje

Titel: Het vrolijke vaginaboekje
Oorspronkelijke titel: Lilla snippaboken, 2004
Vertaald uit het Zweeds door: Femke Muller
Genre: kinderboek
Uitgever: Gottmer, 2013
ISBN13: 978-9025752941

Voorlichting < 12 jaar. ill. van Gunilla Kvarnström

Flaptekst / Beschrijving

Heb jij een vagina? Dan is dit hét boek voor jou. Heb je er geen maar wil je er meer over weten? Ook dan zit je goed met dit boek. Want in Het vrolijke vaginaboekje lees je alles over vagina's. Menstruatie, seks, kinderen krijgen - het komt allemaal aan de orde. En het boek staat ook nog een vol met grappige vaginafeitjes en -fabeltjes. Dus wil je meer weten over de vagina, zoek dan het antwoord in Het vrolijke vaginaboekje.

'Het kleine piemelboek' is al jaren een van de grootste sellers op het gebied van voorlichtingsboeken. Nu krijgt dit humoristische en informatieve boek voor jongens een vrouwelijke tegenhanger. Meisjes (maar jongens mogen het natuurlijk ook lezen!) kunnen voortaan op dezelfde luchtige wijze ingewijd worden in de geheimen van de vagina. Er zijn niet veel boeken die dit onderwerp zo origineel en relaxed behandelen.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon