Start >Start > boek

Mats Wahl: Wraak

Mats Wahl: Wraak

Titel: Wraak
Oorspronkelijke titel: Återkomst, 2005
Vertaald uit het Zweeds door: Maaike Lahaise
Genre: jeugdboek
Uitgever: Davidsfonds, 2008
ISBN13: 978-9059082724

vierdelige serie met inspecteur Harald Fors, deel 4

Flaptekst / Beschrijving

Tove is veertien. Ze heeft haar vader nooit gekend. Voor haar geboorte werd hij doodgeschopt. Een van de drie daders was Anneli Tullgren. Na een gedwongen verblijf in een jeugdinrichting is zij nu een bekende extreem-rechtse politica in volle verkiezingsstrijd. Op elke straathoek hangen posters van Anneli en haar stem klinkt uit de luidsprekers. Tove walgt ervan.

Ik zal Anneli Tullgren vermoorden.

De woorden die Tove uitspreekt zijn hard. Wraak, dat is het enige waar ze nog aan kan denken.
Als Anneli het slachtoffer wordt van een brutale overval, krijgt commissaris Fors de leiding in deze fascinerende politiezaak. Is alles wel zo eenvoudig als het lijkt? Tove is de evidente verdachte…

De politiethrillers van de populaire Zweedse jeugdauteur Mats Wahl zinderen van spanning. Dodelijk mysterieus en akelig actueel tegelijk. Over de kracht van wraak, jonge daders zonder toekomstperspectief en tijd die alle wonden heelt…

‘Wahl staat boven menig ander Zweeds misdaadauteur.’ (Moord en Brand)

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon