Start >Start > boek

Mats Wahl: Raak

Mats Wahl: Raak

Titel: Raak
Oorspronkelijke titel: Tjafs, 2002
Vertaald uit het Zweeds door: Maaike Lahaise
Genre: jeugdboek
Uitgever: Davidsfonds, 2006
ISBN13: 978-9059081826

vierdelige serie met inspecteur Harald Fors, deel 2

Flaptekst / Beschrijving

Met Sirr valt niet te spotten!

En toch is dat precies wat iemand heeft gedaan. Ahmed Sirr, notoir diefje en dealer, wordt dood teruggevonden. Een kogel achteraan in zijn hoofd en zijn jeans rond zijn enkels. Restjes marihuana in zijn broekzak. Zelfmoord uitgesloten. Politierechercheur Harald Fors staat voor een nieuw mysterie.

Hardnekkig start hij een onderzoek. Keiharde ondervragingen, doodlopende sporen en wilde veronderstellingen. Fors geeft niet op, ontdekt de donkere kanten van onze maatschappij. Sommige jongeren zijn geen doetjes, zo blijkt.

In de tweede thriller van de populaire Zweedse jeugdschrijver Mats Wahl schiet inspecteur Fors met scherp. Een dodelijk spannende opvolger voor Zoek. Over wraak, onrecht en onrust dichtbij huis.

Bekroond met een Boekenwelp.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon