Start >Start > boek

Måns Gahrton: School, vrienden en verliefdheid

Måns Gahrton: School, vrienden en verliefdheid

Titel: School, vrienden en verliefdheid
Oorspronkelijke titel: En historia om plugget, kompisar och kärlek, 1995
Vertaald uit het Zweeds door: Corry van Bree
Genre: kinderboek
Uitgever: De Vier Windstreken, 2007
ISBN13: 978-9055797707

Reeks Eva & Adam, deel 1

Flaptekst / Beschrijving

Bestseller uit Zweden Thema's: vriendschap, verkering Eva en Adam zijn gewoon vrienden, en dat kan Eva bijna niet aan Annika uitleggen: 'We zijn gewoon vrienden! Vrienden vrienden VRIENDEN!' Het is lastig om gewoon vrienden te zijn. Vooral als je maag de hele tijd iets anders vertelt. Adam praat niet met zijn vrienden over Eva. Maar 's nachts droomt hij van haar en tijdens veel lessen op school ook. Het is moeilijk om er niets over te zeggen. Dit is het eerste deel van Eva & Adam, deze bestseller uit Zweden is in Nederland reeds bekend van de gelijknamige televisieserie en -film. 'Ik heb mijn Eva & Adam boeken al zo vaak gelezen.' Carolina 9 jaar 'Eva & Adam zijn geweldig! Ik ben net zoals Adam' Calle 11 jaar 'De beste boeken die er zijn.' Kristoffer 10 jaar 'Ik hoop dat ze nooit stoppen met verhalen over Eva & Adam.' Viktoria 12 jaar

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon