Start >Start > boek

Eva Susso: De eerste zoen

Eva Susso: De eerste zoen

Titel: De eerste zoen
Oorspronkelijke titel: Klapp kram kyss, 2004
Vertaald uit het Zweeds door: Corry van Bree
Genre: kinderboek
Uitgever: Kluitman, 2006
ISBN10: 9020663038

Reeks Jonna & Milan deel 3 9 jaar en ouder

Flaptekst / Beschrijving

Jonna gaat naar haar kamer en pakt het nieuwe dagboek dat ze in de stad heeft gekocht. Het is mooi donkergroen en heeft een spiraalrug. Ze streelt de kaft met haar hand. Stel je voor dat je bijna verliefd kunt worden op een dagboek! Ze heeft ook een nieuwe pen gekocht, met zwarte inkt. Jonna slaat de eerste bladzijde van haar dagboek op. Voortaan schrijft ze hierin al haar wonderlijke en gekke gedachten op. Bijvoorbeeld dat de hele wereld verandert als je voor het eerst een bh aantrekt. Ze heeft vandaag een hele mooie gekocht, met een piepklein roosje tussen de cups. Maar ook dat Milan de laatste tijd zo vreemd doet. Is hij nog wel verliefd op haar? Of is er iets anders aan de hand? Jonna stelt zich voor hoe het zou zijn om echt te zoenen... Je moet er altijd klaar voor zijn, want het kan op elk moment gebeuren.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon