Start >Start > boek

Eva Susso: Vlinders in je buik

Eva Susso: Vlinders in je buik

Titel: Vlinders in je buik
Oorspronkelijke titel: Kärleksexperiment, 2001
Vertaald uit het Zweeds door: Corry van Bree
Genre: kinderboek
Uitgever: Kluitman, 2006
ISBN10: 902066302X

Reeks Jonna Milan deel 2 9 jaar en ouder

Flaptekst / Beschrijving

'Wil je iets kopen of kom je alleen maar gedag zeggen?' Lucas' lach blinkt in de zon. 'Een waterijsje,' zegt Jonna snel. 'Perensmaak.' Haar stem piept en klinkt belachelijk klein. Net zo klein als ze zich voelt. Hoe gedraag je je als je verliefd bent? Het lukt haar gewoon niet om net zo te doen als anders. Niet met alle rare gedachten die door haar hoofd spoken. Tijdens haar vakantie aan zee ontmoet Jonna de knappe Lucas. Ze vindt hem meteen leuk en het lijkt erop dat hij haar ook aardig vindt. Jonna hoopt dat ze verkering zullen krijgen. Maar dan staat Milan opeens voor haar neus. Jonna's moeder moest weer eens werken, en haar vader dacht dat het wel leuk zou zijn voor Jonna als Milan er was. Nu gooit hij al haar plannen in de war!

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon