Start >Start > boek

Eva Susso: Liefdesbriefjes

Eva Susso: Liefdesbriefjes

Titel: Liefdesbriefjes
Oorspronkelijke titel: Kompishjärtat, 1999
Vertaald uit het Zweeds door: Corry van Bree
Genre: kinderboek
Uitgever: Kluitman, 2006
ISBN10: 9020663011

Reeks Jonna Milan deel 1 9 jaar en ouder

Flaptekst / Beschrijving

'Is er nog iets leuks gebeurd?' vraagt Milan aan Jonna. Nu komt het erop aan. Hij mag absoluut niet weten dat ze een geheime aanbidder heeft. Jonna schudt haar hoofd. Kijkt niet naar hem. Want dan verraadt ze zich vast en zeker door met haar ogen te knipperen of rood te worden, of te gaan lachen. En dan begrijpt hij dat ze de waarheid voor hem verborgen houdt.
Het is zomer en Jonna heeft vakantie. Op een dag ontvangt ze een mysterieuze brief met een vuurrood hartje erop. Er is iemand verliefd op haar! Wie kan dat zijn? Jonna hoopt dat het die leuke Simon is. Of is het toch Birger, de afschuwelijkste jongen van school? Voordat Jonna ontdekt hoe het precies zit, krijgt ze ruzie met haar beste vriend Milan, die opeens achter iemand anders aanloopt. Wat moet Jonna nu doen?

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon