Start >Start > boek

Marit Nicolaysen: Sven en zijn rat te paard

Marit Nicolaysen: Sven en zijn rat te paard

Titel: Sven en zijn rat te paard
Oorspronkelijke titel: Svein og rotta på hesteryggen, 2005
Vertaald uit het Noors door: Femke Muller
Genre: kinderboek
Uitgever: Lemniscaat, 2005
ISBN10: 9056377272

Flaptekst / Beschrijving

In Sven en zijn rat te paard gaat Sven een nachtje bij zijn vriendinnetje Melissa logeren. Tot zijn grote schrik neemt die hem mee naar de manege, en dat terwijl Sven paarden afschuwelijk vindt: ze schoppen en bijten en laten scheten in je gezicht. Als Sven dan ook nog op Speedy belandt, een goeiig uitziende pony die in de praktijk echter zeer snel blijkt te kunnen rennen, heeft Sven het helemaal gehad met dat paardengedoe. Want meerijden in de manege is één ding, maar paardrijden met een rat in je mouw op een op hol geslagen pony, dat gaat toch echt te ver.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon