Start >Start > boek

Marit Nicolaysen: Sven en zijn rat gaan voor goud

Marit Nicolaysen: Sven en zijn rat gaan voor goud

Titel: Sven en zijn rat gaan voor goud
Oorspronkelijke titel: Svein og rotta går for gull, 2000
Vertaald uit het Noors door: Femke Muller
Genre: kinderboek
Uitgever: Lemniscaat, 2002
ISBN10: 9056374362

Flaptekst / Beschrijving

In het vierde boek over Sven en zijn grote vriend Meneer Jansen meldt Sven zijn rat aan voor de tentoonstelling voor kleine huisdieren. Er zijn heel wat prijzen te winnen en Sven vindt dat Meneer Jansen wel een medaille verdient. Vanaf dat moment moet er hard getraind worden.

Naarmate de grote dag dichterbij komt, begint Sven zich echter steeds meer zorgen te maken. Meneer Jansen is al 66,5 jaar oud – in rattenjaren – en het zou heel goed kunnen dat hij niet de snelste is van alle deelnemers. En hoe bijzonder zijn de kunstjes eigenlijk die hij kan? Meneer Jansen heeft ze allemaal zelf bedacht; geen ervan was Svens idee…

Gelukkig zijn er ook prijzen te winnen in de ‘Gezelschapsklasse’, en Sven en zijn rat zijn al jaren elkaars beste gezelschap!

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon