Start >Start > boek

Pernilla Stalfelt: Geweldboek

Pernilla Stalfelt: Geweldboek

Titel: Geweldboek
Oorspronkelijke titel: Våldboken, 2005
Vertaald uit het Zweeds door: Cora Polet
Genre: kinderboek
Uitgever: De Groenhazenpers, 2006
ISBN10: 9076347697

Flaptekst / Beschrijving

Geweldboek gaat over geweld en alles wat daar mee samenhangt. Wat is geweld, mag je geweld gebruiken, waarom gebruiken mensen geweld, is geweld soms wel toegestaan, mag je je broertje of zusje slaan etc. Liefhebbers van de prentenboeken van Pernilla Stalfelt weten dat zij een thema op geheel eigen wijze beschrijft en uitbeeldt. Wat haar boeken zo bijzonder maakt is dat zij ook moeilijke onderwerpen zowel serieus als humoristisch behandelt, waarbij met name de unieke wisselwerking tussen tekst en illustratie aanspreekt.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon