Start >Start > boek

Ulf Stark: King

Ulf Stark: King

Titel: King
Oorspronkelijke titel: Hunden som log, 1995
Vertaald uit het Zweeds door: Emmy Weehuizen
illustraties Crona Ulf
Genre: kinderboek
Uitgever: Lemniscaat, 1997
ISBN10: 9056370588

Illustraties Ulf Crona

Flaptekst / Beschrijving

Jojjo's oude Ierse wolfshond, King, is heel erg ziek. Hij heeft iets in zijn buik wat groter en groter wordt en daar is niets tegen te doen. Overmorgen zal de dierenarts hem een spuitje geven. Dat is echt het beste, heeft Jojjo's vader gezegd. Dan hoeft King tenminste geen pijn te lijden.

Jojjo is ontroostbaar. Samen met zijn vrienden besluit hij King te verstoppen en hem de mooiste dag van zijn leven te bezorgen. Dan mag hij alles doen waar hij zin in heeft…

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon