Start >Start > boek

Suzanne Staun: De erfzonde

Suzanne Staun: De erfzonde

Titel: De erfzonde
Oorspronkelijke titel: Som arvesynden, 1999
Vertaald uit het Deens door: Gert Nip
Genre: thriller
Uitgever: Signatuur, 2001
ISBN10: 9068017128

Flaptekst / Beschrijving

'Ergens in Cornwell bevindt zich de kleine Ellen Frosh of haar lijk.' Dat schrijft een krant een paar dagen nadat een tienjarig meisje verdwenen is. Na Ellen verdwijnen er nog meer kinderen uit Cornwell. Is het nette stadje het werkterrein geworden van een seriemoordenaar? Nadat iemand Ellens hoofdje in een vuilcontainer vindt roept de polite de hulp in van Fanny Fisk, psycholoog en expert in daderprofielen.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon