Start >Start > boek

Åke Beckérus: Duivelstranen

Åke Beckérus: Duivelstranen

Titel: Duivelstranen
Oorspronkelijke titel: Djävulens tårar, 1994
Vertaald uit het Zweeds door: Ina Sassen
Genre: thriller
Uitgever: De Geus, 2000
ISBN13: 978-9052267142

Flaptekst / Beschrijving

Journalist Göran Esser en zijn vrouw Monika raken ongewild betrokken bij de gevolgen van een grote diamantroof in Moskou. Een onschuldige afspraak met een Finse zakenman is het begin van een regelrechte nachtmerrie. De Fin heeft de diamanten en zoekt een mogelijkheid om het gestolen goed te verhandelen. Esser wordt gedwongen hem daarbij te helpen. Maar er zijn meer mensen in de ban van de ‘duivelstranen’, de ruwe diamanten uit de Siberische toendra. Zij schrikken niet terug voor een moord meer of minder. In Moskou, Amsterdam en Stockholm en aan de Griekse kust wordt de keiharde strijd om de kostbare edelstenen op het scherpst van de snede uitgevochten.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon