Start >Start > boek

Tom Kristensen (N): Voltreffer

Tom Kristensen (N): Voltreffer

Titel: Voltreffer
Oorspronkelijke titel: En kule, 2001
Vertaald uit het Deens door: Carla Joustra en Lucy Pijttersen
Genre: thriller
Uitgever: Signatuur, 2004
ISBN10: 9056720902

Flaptekst / Beschrijving

Na zijn ontslag bij Stockholm Securities vindt Mads Hammer een baan bij Finanspartner, een effectenmakelaardij in Oslo. Deze keer mag hij niet falen, neemt hij zichzelf voor. Zijn droom van een nieuwe carrière en hoge bonussen vervliegt echter snel. Als werknemer bij dit bedrijf moet hij de klok rond werken om voor zijn firma een Voltreffer' te scoren. Door het harde werken komt zijn huwelijk onder druk te staan, maar verblind door het vele geld gaat Mads door. Totdat hij merkt dat er iets niet klopt aan een beursintroductie. Mads gaat op eigen houtje op onderzoek uit, en krijgt dan te maken met een voltreffer van een heel ander kaliber.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon