Start >Start > boek

Kim Småge: Zonsondergang

Kim  Småge: Zonsondergang

Titel: Zonsondergang
Oorspronkelijke titel: Solefall, 2002
Vertaald uit het Noors door: Carla Joustra
Genre: thriller
Uitgever: Signatuur, 2004
ISBN10: 9056720910

Heruitgave 2008 Zwarte Beertjes 3440 ISBN 978-90-461-1326-4

Flaptekst / Beschrijving

Rechercheur Anne-kin Halvorsen uit Trondheim raakt weer verwikkeld in een nieuwe zaak. En dat op een moment waarop ze het het minst verwacht. Annekin is op vakantie bij vrienden, te midden van de vissende toeristen in een overweldigend fjordenlandschap, als er plotseling een Nederland wordt vermoord. Het blijkt het begin van een ingrijpend moordonderzoek. Wat had deze Nederlander te maken met de meest vunzige uitwassen van de seksindustrie? En wat heeft een vakantievierende Duitse politieman buiten dienst op zijn beurt te maken met deze Nederlander? Aan Annekin Halvorsen de opdracht om deze vragen op te lossen en het tij van de moorddadige ontwikkelingen te keren.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon