Start >Start > boek

Leif Davidsen: De vijand in de spiegel

Leif Davidsen: De vijand in de spiegel

Titel: De vijand in de spiegel
Oorspronkelijke titel: Fjenden i spejlet, 2004
Vertaald uit het Deens door: Kor de Vries
Genre: thriller
Uitgever: De Geus, 2005
ISBN13: 978-9044505832

Flaptekst / Beschrijving

In de nasleep van 11 september formeert de Deense veiligheidsagent Per Toftlund een speciale task force die onderzoek doet in fundamentalistische islamistische kringen. Daarbij komt hij op het spoor van een Deense al-Qaeda-man die de Troonopvolger wordt genoemd. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan biedt de voormalige Deens-Servische huurmoordenaar Vuk de FBI zijn diensten aan om informatie te verschaffen over precies dezelfde al-Qaeda-man. Het toeval wil dat Vuk en Per Toftlund elkaars aartsvijanden zijn. Een beslissende confrontatie kan niet uitblijven.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon