Start >Start > boek

Kjell Westö: In de val van de verleiding

Kjell Westö: In de val van de verleiding

Titel: In de val van de verleiding
Oorspronkelijke titel: Lang, 2002
Vertaald uit het Finland-Zweeds door: Clementine Luijten
Genre: roman
Uitgever: De Geus, 2005
ISBN10: 9044504193

Flaptekst / Beschrijving

Christian Lang was ooit een bekende Finse televisiepersoonlijkheid met een eigen talkshow. Maar in televisieland is men steeds op zoek naar nieuwe gezichten, en Christian Lang heeft zijn populariteit verloren. Op het moment dat sleur en saaiheid in zijn leven dreigen toe te slaan, ontmoet hij Sarita. Ze krijgen een hartstochtelijke relatie. Tot de gewelddadige ex-man van Sarita weer opduikt. Lang voelt zich in het nauw gebracht en een uitbarsting is onvermijdelijk. Hij brengt zijn rivaal met een spade om het leven. Pers en media zijn opeens weer geïnteresseerd in Christian Lang en de reden van de moord.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon