Start >Start > boek

Per Helge Sørensen: Mailstorm

Per Helge Sørensen: Mailstorm

Titel: Mailstorm
Oorspronkelijke titel: Mailstorm, 2000
Vertaald uit het Deens door: Kor de Vries
Genre: thriller
Uitgever: De Geus, 2002

Flaptekst / Beschrijving

Een jonge promovendus zit 's avonds achter zijn computer te werken als hij via zijn screensaver getuige is van een moord. De politie blijkt zo weinig van internet te weten dat ze met zijn aangifte niks kunnen beginnen. Wanneer een collega-onderzoeker verdwijnt en de bedenker van de onthullende screensaver bij een auto-ongeluk in de VS om het leven komt, vindt de promovendus het genoeg. Hij gaat zelf op onderzoek uit en raakt verstrikt in een complot over versleuteling van digitale informatie. Verschillende veiligheidsdiensten zitten hem op de hielen. Zijn computer wordt op afstand in de gaten gehouden, zijn e-mail wordt gecheckt en iedere link die hij op internet aanklikt, wordt gescreend.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon