Start >Start > boek

Barbara Voors: Vertrouwen in jou

Barbara  Voors: Vertrouwen in jou

Titel: Vertrouwen in jou
Oorspronkelijke titel: Tillit till dig, 1993
Vertaald uit het Zweeds door: Janny Middelbeek-Oortgiesen
Genre: roman
Uitgever: De Geus, 2000

Flaptekst / Beschrijving

Saga en Zacharias gaan op vakantie naar Normandië om hun eens zo sprankelende relatie weer op het goede spoor te krijgen. Maar voor ze hun bestemming bereiken, rijden ze 's nachts een man aan, die op slag dood is. Ze leggen hem aan de kant van de weg, wissen hun sporen uit en rijden door.
Wie zat die nacht achter het stuur? Saga en Zacharias spelen elkaar de schuld toe en krijgen het gevoel dat de ander langzaam gek aan het worden is.
Als het paar uiteindelijk aangifte wil doen en over dezelfde weg naar het dorp terugrijdt, blijkt dat deze ten tijde van de aanrijding afgesloten was. En bij de politie is niets bekend over een dode of een vermiste persoon

'Het is geweldig, melancholiek en ademloos spannend!' Östgöta Correspondenten

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon