Start >Start > boek

Sven Hassel: Krijgsraad

Sven Hassel: Krijgsraad

Titel: Krijgsraad
Oorspronkelijke titel: Krigset, 1979

Genre: roman
Uitgever: Boekerij, 1980
ISBN10: 9010033651

vert. uit het Engels door Gerard Grasman

Flaptekst / Beschrijving

uit boekbeschrijvingen.nl
Porta, de Kleine, Barcelona en de Legionaire... Ze vechten in een helse oorlog aan het Finse front, een oorlog van ijs, bloed, kou en wolven. Een oorlog waarin het er niet meer toe doet wie er wint. Het enige dat telt is overleven... Maar zelfs overleven kan gevaarlijk zijn in een leger dat wordt geleid door de maniakken van de Führer. Het overleven van de Russische tanks, de machinegeweren en de vlammenwerpers kan plaatsing in de gruwelijke Torgau-gevangenis betekenen, waar de toestand nog bijna barbaarser was dan aan het front... Overleven kan betekenen... arrestatie... krijgsraad... en een koude, grauwe morgen, als je staarde in de lopen van de geweren van het executiepeleton...

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon