Start >Start > boek

Sven Hassel: Regiment des doods

Sven Hassel: Regiment des doods

Titel: Regiment des doods
Oorspronkelijke titel: Glemt af gud, 1977
Vertaald uit het Deens door: W.J. Martens
Genre: roman
Uitgever: Boekerij, 1978
ISBN10: 901002377X

Flaptekst / Beschrijving

uit boekbeschrijvingen.nl
Hitlers 27e pantserregiment is het meest rauwe onderdeel van het Duitse leger: niets en niemand ontziende frontsoldaten, bikkelharde veteranen. In een van hitte zinderende woestijn vinden hoofdpersoon Porta en zijn kameraden een plaats waarvan zelfs God het bestaan leek te zijn vergeten... krioelend van slangen, schorpioenen en reuzenmieren. Een plaats waarover een niet aflatende geur van gevaar, dood en verderf hangt. Als in deze gloeiende hel hun watervoorraad uitgeput raakt, komen zij dicht aan de rand van de waanzin en zijn zij bereid om voor een slok water een moord te plegen...

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon