Start >Start > boek

Jan Mogensen: De reis naar het land waar alles groot is

Jan Mogensen: De reis naar het land waar alles groot is

Titel: De reis naar het land waar alles groot is
Oorspronkelijke titel: Landet hvor alting er stort, 1992
Vertaald uit het Deens door: Detty Verreydt
Genre: prentenboek
Uitgever: Bakermat, 1992
ISBN10: 9054610190

Flaptekst / Beschrijving

Wanneer Sofie met haar oom Ib in het land waar alles groot is reist, ontmoet ze vele, enorm grote dieren. Prentenboek met grote aquarellen. Vanaf ca. 5 jaar.

Oom Ib reist graag naar vreemde landen. Op een dag mag Sofie met hem mee naar Het Land Waar Alles Groot Is. Sofie kijkt haar ogen uit naar al die grote wezens: de vliegende vissen, de kikker en de spitsmuis in het restaurant, de mierenkoningin...
Aan de uil vraagt Sofie hoe je wijs wordt, aan de mierenkoningin hoeveel kinderen ze heeft. Ze speelt tikkertje met vlinders en vliegende mieren. Wat jammer dat ze zo gauw weer naar huis moeten.

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon