Start >Start > boek

Helle Stangerup: Spiegeldans

Helle Stangerup: Spiegeldans

Titel: Spiegeldans
Oorspronkelijke titel: Spejldans,

Genre: thriller
Uitgever: Van Kampen en Zoon, 0

Flaptekst / Beschrijving

Boekbeschrijvingen.nl:
Zij hoorde het blaffen van de hond, ze zag de lichten van de auto schuin naast zich en ze had het gevoel alsof de gebeurtenissen op hol waren geslagen; steeds wilder, steeds gevaarlijker. De auto passeerde haar en voor ze wist wat er gebeurde, was ze omringd door drie mannen in uniform.

De arrestatie vond plaats op een warme augustusavond in Oost-Berlijn bij het Russische oorlogsmonument. Ze was altijd verzot geweest op spanning en sensatie. Totdat ze had gezien wat daar lag in die ruïne, vlak bij het Hilton Hotel. Van dat moment af was het spel gespeeld, de dans voorbij, het valluik dichtgeslagen...

U krijgt at random enkele foto's gepresenteerd uit Samenland (ook wel Lapland genoemd) of Sápmi, zoals de Samen hun land noemen.
U kunt op de foto klikken voor een vergroting.
Op mijn website samenland.nl kunt u veel meer fotos uit Sápmi bekijken.

Toelichting landen:
Ik ga uit van Landen. Hierbij ga ik niet helemaal uit van de staatsgrenzen. Sápmi (Lapland) zie ik als een apart land. Dat geldt ook voor de autonome gebieden van Denemarken: Groenland en de Faeröer. Meertaligheid
Voor Finland onderscheid ik vooralsnog de Fins- en Zweedstalige auteurs. Als een Samische schrijver in het Zweeds, Noors of Fins publiceert dan blijf ik deze auteur rangschikken onder Sápmi.

Toelichting genre:
- romans: dit is inclusief (reis)verhalen, sprookjes.
- thrillers: detectives, literatuur thrillers ed. het onderscheid met roman is niet altijd eenduidig.
- overig volwassenen: essays, non-fictie, filosofie, brieven, (auto)biografieën, e.d.
- kinder- en jeugd: kinderboeken, jeugdboeken.
- prentenboeken: het onderscheid met kinderboeken is niet altijd helder.

Toelichting periode:
De focus ligt op literatuur vanaf 1970.
De periode 1900-1969 omvat slechts een klein deel van de vertalingen.

Bij recensies die ook online zijn te lezen heb ik een link geplaatst. Recensies van kranten zoals Touw, NRC en Volkskrant zijn ook online beschikbaar maar alleen toegankelijk voor abonnees. Die zijn kortom verstopt achter een betaalmuur. Om die reden plaats ik bij deze recensies GEEN link.

Een beperkt aantal recensies is ook direct op deze website te lezen. Van de recensisten heb ik hiervoor expliciet toestemming verkregen. U treft deze hieronder aan, indien van toepassing.


Colofon