Ulf Karl Olov Nilsson

Auteur

Ulf Karl Olov Nilsson (Umeå, Zweden, 1965), ook bekend als UKON, is schrijver, psycholoog, psychotherapeut, psychoanalyticus en vertaler.

Ulf Karl Olov Nilsson (Umeå, Zweden, 1965), ook bekend als UKON, is schrijver, psycholoog, psychotherapeut, psychoanalyticus en vertaler. Die hoedanigheden zijn allemaal terug te vinden in zijn gedichten. UKON schrijft op een tragi-komische manier over angst, woede, incest en ziekte, maar ook over het dichterschap:

Ik besloot dat ik dichter was, hoewel ik geen gedichten kon schrijven. Ik had geen vaardigheid of talent, maar dat hield me niet tegen. Ik wist niets van taal of literatuur, ik kon niet spellen, had geen fantasie, geen gevoel voor rijm of ritme en niets interessants om over te schrijven. Mijn leven was verkwisting op papier.

In 1990 verscheen zijn debuutbundel 'Kung-kung' en in 2019 zijn nieuwste bundel 'Röstautograferna'. In de tussentijd zijn er nog 18 titels van hem verschenen.

Hij vertaalde onder andere de Franse dichter Jacques Roubaud in het Zweeds. Hij is redactielid van de tijdschriften Glänta, OEI, en Psykoanalytisk Tid/Skrift.

Publicaties

Overzicht publicaties (met vertalingen):


Het overzicht van de werken is niet per se compleet. Ik streef om praktische redenen geen volledigheid na.

Vertalingen

Overzicht vertalingen:

Boeken 1 tot 1 van de 1


  Ik wilde dichter zijn
  Ulf Karl Olov Nilsson (Zweden)
  vertaald uit het Zweeds door: Liesbeth Huijer
  Azul press, februari 2020
  genre: poezie
  ISBN13: 978-94-92401-36-6ISBN: 9789492401366
  oorspr. titel: bloemlezing,

  Meer informatie...


Boeken 1 tot 1 van de 1