Ritta Jacobsson: Afrodite en de dood

Titel: Afrodite en de dood
Oorspronkelijke titel: Afrodite och döden, 2006
Vertaald uit het Zweeds door: Jedidja Leander
Genre: jeugdboek
Uitgever: De Rode Kamer, 2008
ISBN13: 978-90-78124-18-4ISBN: 9789078124184


Flaptekst / Beschrijving

Ze was drijfnat van de regen. Toen de auto stapvoets naast haar kwam rijden, liepen de rillingen over haar rug. Ze dacht aan het eeuwig gezeur van haar moeder over meisjes die een auto worden in getrokken en ze moest zich bedwingen om niet in paniek weg te rennen.

Ze gluurde opzij naar de auto. Alleen een bestuurder. Ze kon het gezicht niet zien, maar had het onbehaaglijke gevoel dat er iemand naar haar keek. Het raampje werd naar beneden gedraaid. Uit de autoradio hoorde ze een sportcommentator de uitslag van een wedstrijd noemen met op de achtergrond het gejubel van de toeschouwers op de tribune. 'Jij ziet eruit alsof je wel een lift kunt gebruiken'.

Op een avond verdwijnt Afrodites klasgenote Mikaela op weg naar huis nadat ze bij een vriend op bezoek is geweest. Een paar dagen later wordt ze gevonden - dood. Afrodite kan het niet nalaten onderzoek te doen naar wat er is gebeurd en wordt meegezogen door een wirwar van vage vermoedens, leugens en gevaarlijke intriges. Hoe meer ze onderzoekt, des te sterker wordt het knagende gevoel dat ze probeert te verdringen: de moordenaar is iemand die ze kent! En die beseft dat zij teveel weet …


over ons