Ragnar Hovland: Anders

Titel: Anders
Oorspronkelijke titel: Fredlaus, 2006
Vertaald uit het Noors door: Maaike Lahaise
Genre: jeugdboek
Uitgever: Davidsfonds, 2008
ISBN13: 978-90-5908-284-7ISBN: 9789059082847


Flaptekst / Beschrijving

Als zijn ouders wat stuntelig hun scheiding aankondigen, heeft Anders niet veel tijd nodig om zijn rugzak te pakken. In het bos komt hij bij een bouwvallig huis terecht, en hij besluit er te blijven. Anders gelooft niet in spoken, niet zo heel erg tenminste, en hier zal niemand hem lastigvallen.

Hout sprokkelen, vis vangen, opstaan met de vogels en gaan slapen als hij er zin in heeft. Anders begint vol moed aan zijn nieuwe leven in de vrije natuur. Maar lang kan hij niet genieten van zijn pas verworven vrijheid… Voortdurend krijgt hij bezoek. Van zijn zus, zijn beste vriend Tomas, een paar pestjongens en de zonderlinge eenzaat Hilmar. En van Katrin. Steeds vaker duikt ze in zijn gedachten op. Maar als hij haar vriendje wil zijn, moet hij maar weer gewoon doen.

De Noorse jeugdauteur RAGNAR HOVLAND werd voor Anders bekroond met de befaamde Kritikerprisen in Noorwegen. Zijn boeken werden vertaald naar het Deens, Duits, Italiaans en Zweeds. Hij vertelt met een enorme dosis humor en ironie, eerlijkheid en talent. Talent om je te boeien, te laten griezelen, te verbazen, te grinniken, te ontroeren.


over ons