Hallgrímur Helgason: Schoonmaaktips van een huurmoordenaar

Titel: Schoonmaaktips van een huurmoordenaar
Oorspronkelijke titel: The Hitman’s Guide to House Cleaning, 1990
Vertaald uit het IJslands door: Gert Jan de Vries
Genre: roman
Uitgever: Meulenhoff, 2009
ISBN13: 978-90-290-8532-8ISBN: 9789029085328


Flaptekst / Beschrijving

Zwarte komedie met de rauwe humor die we kennen van auteurs als Irving Welsh, Nick Cave en Charles Bukowski. Voor de liefhebbers van Quentin Tarantinos Pulp Fiction.
Tragikomische roman over een huurmoordenaar die de identiteit aanneemt van een priester.

Met zesenzestig hits op zijn naam heeft Tomislav Bokic, of kortweg Toxic, een onberispelijke staat van dienst als huurmoordenaar voor de Kroatische maffia in New York. Tot hij de verkeerde man omlegt en gedwongen is de Verenigde Staten te ontvluchten en het leven dat hij kent achter zich te laten. Op het vliegveld neemt hij voor de zekerheid het ticket en de identiteit over van een Amerikaanse evangelist (nummer zeven - en zestig) en zo bevindt hij zich plotseling in een vliegtuig naar Reykjavik, waar hij, in zijn gedaante van priester, wordt opgewacht door een diepgelovig welkomstcomite.

Niet in staat te ontsnappen van een eiland zonder wapens en met geen enkele traditie in huurmoorden is hij gedwongen zijn bloedige verleden onder ogen te zien en zich te bezinnen op zijn toekomst. Schoonmaaktips van een huurmoordenaar is een tragikomische en hartverscheurende roman over identiteit, zelfkennis en de krachten van goed en kwaad die in ieder van ons huizen.

Recensies


over ons