Alex Haridi: Verhalen uit de Moominvallei

Titel: Verhalen uit de Moominvallei : Naar de klassieke verhalen van Tove Jansson
Oorspronkelijke titel: Sagor från Mumindalen, 2018

Genre: prentenboek
Uitgever: Volt, 2020
ISBN13: 978-90-214-0499-8ISBN: 9789021404998

Tekst: Alex Haridi, Cecilia Davidsson, illustraties: Cecilia Heikkilä. Uitgeverij Volt geeft Tove Jansson op als de auteur


Flaptekst / Beschrijving

Verhalen uit de Moominvallei is een verzameling van drie klassieke Moominverhalen, gebaseerd op het originele werk van Tove Jansson.

Ga mee op avontuur met Moomintrol en zijn bijzondere familie en vrienden in een schilderachtige vallei. Moominpapa wordt weggespoeld in een overstroming tijdens een zware storm. De Moomins maken kennis met de Hattifatteners op een verlaten eiland en een toverhoed verandert hun huis
in een jungle!
Moominliefhebbers van alle leeftijden zullen genieten van de prachtige illustraties die perfect passen bij de levendige en geestige schrijfstijl van ’s werelds bekendste Finse auteur (bron Volt)

De site Waan en wijs geeft het volgend commentaar:
Deze bewerking werd gemaakt om Janssons Moominboeken toegankelijker te maken voor een jong publiek. In Zweden kon die insteek wel op enige kritiek rekenen omdat daar de originele boeken volop verkrijgbaar zijn en nog veel worden gelezen. Deze bewerking riep daar de vraag op wat dit boek toevoegt aan het origineel. In Nederland ligt dat anders en kan deze bewerking zijn introducerende rol beter vervullen. Het is gelukkig een zorgvuldige bewerking en met respect voor Janssons boeken gemaakt, al zal de echte Moominfan altijd voor het origineel kiezen.


over ons