Tove Alsterdal: Vrouwen op het strand

Titel: Vrouwen op het strand
Oorspronkelijke titel: Kvinnorna på stranden, 2009
Vertaald uit het Zweeds door: Bart Kraamer
Genre: thriller
Uitgever: Prometheus, 2012
ISBN13: 978-90-446-1915-7ISBN: 9789044619157


Flaptekst / Beschrijving

Op een ochtend ontwaakt Terese, een jonge Zweedse vrouw, op een strand in Zuid-Spanje. Ze wankelt naar de zee en stuit op een lichaam.
In een haven niet ver daarvandaan glipt een vrouw aan land. Ze is over zee gesmokkeld en uit de golven gered. Haar naam is Mary, maar dat zal snel veranderen.
Ally, een jonge succesvolle journaliste uit New York, probeert haar man Patrick te vinden. Hij is naar Parijs gereisd om over mensenhandel en moderne slavernij te schrijven en sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De moedige en doortastende Ally vliegt de Atlantische Oceaan over om uit te zoeken wat er met hem gebeurd is. Het wordt een reis naar de donkerste kanten van Europa – en diep haar eigen verleden in.
Vrouwen op het strand is een groots opgezette en zinderende thriller over drie vrouwen – drie levens die op brute wijze op hun kop worden gezet. Hun wegen kruisen elkaar en leiden naar een gebied waar geen wetten bestaan, waar het kwaad heerst achter mooie façades en mensen gekocht en verkocht kunnen worden, van gedaante kunnen veranderen of kunnen sterven.


over ons