Erik Wahlström: God

Titel: God
Oorspronkelijke titel: Gud, 2006
Vertaald uit het Zweeds door: Ron Bezemer
Genre: roman
Uitgever: De Rode Kamer, 2007
ISBN13: 978-90-78124-07-8ISBN: 9789078124078


Flaptekst / Beschrijving

Dit is de opzienbarende biografie van God, in romanvorm opgetekend door zijn biograaf, de schrijver Erik Wahlström.

De lezer volgt God door de eeuwen heen in zijn stormachtige liefdesrelatie met zijn eigen schepping - de mens. Een moeizame, teleurstellende relatie vol geweld, die tot mislukken is gedoemd. Van de jonge, wrede en wispelturige God van het Oude Testament, die een hekel heeft aan vrouwen, via de volwassen vader van Jezus, tot de vermoeide God van middelbare leeftijd, die na zijn midlife crisis genoeg heeft van de wereld en zich zwijgend terugtrekt.

Het boek vertelt niet alleen het levensverhaal van God, maar laat de lezer ook van dichtbij kennismaken met de uitgesproken karakters van de drie aartsengelen, de maagd Maria, Jezus en de gevallen engel Satan.

"GOD" is een meesterlijk gecomponeerde roman die de lezer op het ene moment shockeert en hem op de volgende pagina's ontroert en doet schaterlachen. Maar welke emoties het boek ook oproept, het is een verhaal dat niemand onberoerd laat.

* "Erik Wahlström loopt in de voorhoede van onze meest briljante vertellers" - Ann-Cristine Snickars, Hufvudstadsblad

* "Wahlström schets in romanvorm op overtuigende, soms dramatische en dan weer humoristischer wijze de moeizame relatie tussen God en zijn schepping, de mens. ( ) -Haarlems Dagblad
* "Wahlström jongleert virtuoos met de wirwar van intriges en geweld die onlosmakelijk met de geschiedenis van het christendom verbonden zijn" - Sunniva Ekbom, Lysmasken

Biografie van God
Controversiële roman zorgt voor heftige discussies

De roman “GOD” van de Fins-Zweedse auteur Erik Wahlström heeft zowel in Zweden als in Finland voor beroering gezorgd. De roman, die gelijktijdig in het Zweeds en in het Fins is gepubliceerd, wordt door de ene helft van de lezers als een briljante historische roman toepasselijk de hemel in geprezen en door de andere helft als blasfemie verketterd. Het boek, dat vandaag in een Nederlandse vertaling verschijnt, is de biografie van God, in romanvorm opgetekend door zijn biograaf, de schrijver Erik Wahlström.

Mislukte liefdesrelatie
De lezer volgt God door de eeuwen heen in zijn stormachtige liefdesrelatie met zijn eigen schepping – de mens. Een moeizame, teleurstellende relatie vol geweld, die tot mislukken is gedoemd. Van de jonge, wrede en wispelturige God van het Oude Testament, die een hekel heeft aan vrouwen, via de volwassen vader van Jezus, tot de vermoeide God van middelbare leeftijd die na zijn midlife crisis genoeg heeft van de wereld en zich zwijgend terugtrekt.
Het boek vertelt niet alleen het levensverhaal van God, maar laat de lezer ook van dichtbij kennismaken met de uitgesproken karakters van de drie aartsengelen, de maagd Maria, Jezus en de gevallen engel Satan.

“GOD” is een meesterlijk gecomponeerde roman die de lezer op het ene moment shockeert en hem op de volgende pagina’s ontroert en doet schaterlachen. Maar welke emoties het boek ook oproept, het is een verhaal dat niemand onberoerd laat.(bron: de Rode Kamer)

Recensies


over ons