Arnaldur Indridason: Winternacht

Titel: Winternacht
Oorspronkelijke titel: Vetrarborgin, 2005
Vertaald uit het IJslands door: Kim Middel
Genre: thriller
Uitgever: Q, 2007
ISBN13: 978-90-214-6814-3ISBN: 9789021468143


Flaptekst / Beschrijving

Op een ijzige januaridag wordt het lichaam van een kind gevonden in de tuin van een appartementencomplex in Reykjavík: een donker jongetje ligt dood in de bebloede sneeuw. Als Erlendur, Elínborg en Sigurdur Óli in barre weersomstandigheden met hun onderzoek beginnen, vermoeden zij dat de dader uit racistische motieven handelde. Wat zij tijdens hun zoektocht aan het licht brengen, geeft een onthutsend beeld van een gesloten samenleving.

Arnaldur Indridason (Reykjavík, 1961) ontving de belangrijkste prijs voor de beste thriller in Scandinavië en Noord-Europa, de Martin Beck Award, als enige schrijver twee keer op rij. In 2005 werd hem bovendien de cwa Gold Dagger Award toegekend, de grootste prijs voor het genre in de wereld. Van Indridasons boeken werden wereldwijd meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn het bestsellers. In de jaarlijkse thrillergids van Vrij Nederland kregen twee van zijn boeken het maximale aantal van vijf sterren toebedeeld.

De pers over eerdere boeken van Arnaldur Indridason:

‘Buitengewoon spannend en geloofwaardig geschreven (...). Indrukwekkend!’ - de Volkskrant

‘Indridason is een rasverteller. Dit boek verdient het label “misdaad-literatuur”.’ - Crimezone.nl

‘Een onvervalst meesterwerk.’ - Het Volk

‘Arnaldur Indridason blijkt uit te groeien tot de nieuwe grote meneer van de Scandinavische misdaadliteratuur.’ - Standaard der Letteren

Recensies


over ons