Mikkel Birkegaard: Libri di Luca

Titel: Libri di Luca
Oorspronkelijke titel: Libri di Luca, 2007
Vertaald uit het Deens door: Femke Muller
Genre: thriller
Uitgever: Mynx (voorheen Uitgeverij M), 2008
ISBN13: 978-90-225-5037-3ISBN: 9789022550373


Flaptekst / Beschrijving

Als Luca Campelli onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, erft zijn zoon Jon zijn tweedehands boekwinkel in Kopenhagen. Na de begrafenis wordt Jon verteld dat zijn vader behoorde tot een geheime organisatie genaamd de Lettore – mensen die de gave hebben om door het lezen van boeken andere mensen te beïnvloeden. Jon weigert aanvankelijk iets te maken te hebben met de erfenis van zijn vader – maar als iemand probeert de boekhandel in brand te steken en er meer doden beginnen te vallen, raakt Jon langzaam in de macht van een eeuwenoude organisatie.

Overtuigende personages, een dwingende stijl en een strakke spanningsopbouw – Libri di Luca ademt de sensitiviteit en psychologische diepgang van de Scandinavische literatuur, tegen het sfeervolle decor van modern Kopenhagen.

Zojuist verscheen een van de grote thrillersensaties van Europa, die in alle grote en kleine Europese landen zal verschijnen: Libri di Luca, van de Deense auteur Mikkel Birkegaard.
Spannend, sfeervol, intrigerend… een unieke literaire thriller over de magie van het lezen, hebzucht, begeerte en macht tegen het sfeervolle decor van Kopenhagen. (bron uitgever Mynx)


over ons